The Cradle of Liberty

Donderdag 9 augustus.

Vandaag weer een lange blog over een zeer historische stad!

Vandaag begon de dag als iedere andere, aankleden en ontbijten in hotel. Vanuit ons hotel konden we een gratis shuttle naar het stadscentrum van Boston krijgen, omdat ons hotel iets buiten het centrum ligt. Dus pakte we iets voor 9 uur het busje naar de stad. Vanaf de plaats waar we moesten uitstappen was het nog maar enkele meters lopen naar de plek waar de Freedom Trail begint. Freedom Trail is een looppad van ongeveer 4 km, gemarkeerd door een rode streep of stenen door de stad. Deze trail brengt je langs alle historische plekken van Boston. Boston is namelijk een van de oudste steden van de US. Het was vroeger de hoofdstad van de 13 Engelse kolonies van New England dus. Daarom staan hier meerdere belangrijke oude gebouwen, hierover later meer. We begonnen dus aan de Freedom Trail, als eerste natuurlijk langs het visitor center om wat informatie op te doen en een boekje te kopen zodat we bij alle punten op de Trail wat informatie konden lezen. De Trail bestaat trouwens uit 16 historische punten.

De eerste drie stops lagen bij elkaar dat was als eerste het Boston Common. Dit is een groter park, dit was het eerste publieke park van de US voor de gewone burger. Verder niet veel speciaals zoals ieder park in een stad in dit land. Als tweede punt was er het Robert Gould Shaw Memorial, dit momument was gemaakt voor een rijke familie. Deze familie heeft hier enkele goede daden verricht en een op een gegeven moment een leger van zwarte opgericht om meer rechten voor de zwarte mensen te verkrijgen. Niet veel speciaals vonden wij, na al zoveel memorials gezien te hebben deze vakantie. Als derde punt, tegenover het park lag het State House. Dit was zeker wel een bezoekje waard! Dus zijn we naar binnen gegaan. Hier kregen we ook een gratis rondleiding van een jonge student. Hij vertelde veel over het gebouw en wat er nu werkelijk gebeurde in dit gebouw. Het is gebouw in 1795 en de eerste steen werd er gelegd door de Gouveneur Samuel Adams. In dit gebouw zit nu nog steeds de senaat van de staat Massachusetts en het huis van afgevaardigde van Massachusetts. Ook zit hier dus de senator en de gouveneur van Massachusetts, deze waren helaas vandaag beide afwezig. Maar wel was er een gedeeltelijke vergadering van de senaat en het huis van afgevaardige aan de gang vandaag. Dit hebben we dan ook bijgewoond wat erg interressant was om eens te zien. Zo gaat dit namelijk ook in DC in het capitool! Toen de rondleiding was afgelopen na ongeveer een half uur zijn we weer verder gegaan.

Als vierde punt kwamen we aan bij het Park Street Church. Dit was een kerk die iets na 1800 gemaakt is en beroemd is geworden doordat in de oorlog tegen Engeland in 1812 de kelder van deze kerk gebruikt werd om zeer veel wapens om te slaan. We zijn even naar binnen gelopen om een indruk te krijgen maar wilde snel verder om meer van de trail te verkennen. Naat de kerk lag een begraafplaats die veel ouder dan de kerk zelf was, The Granary Burying Ground.Hier lagen enkele beroemde historische figuren zoals John Hancock, Samuel Adams en Robert Treat Paine. Ook lagen hier de 5 slachtoffers van de Boston Massacre, hierover later meer. Als zesde stop was er de King's Chapel. Dit was een kerk opgericht door de Engelse koning. Hij bouwde deze kerk omdat er nog geen Engelse Kerk in de stad Boston bestond, dit vond hij echt niet kunnen. Deze kerk was een kerk voor rijkere families, dit is dan ook te zien van de binnenkant. De normale banken in de kerk waren vervangen door een soort van hokjes die waren vervangen door banken met mooi bedekten kleden. Ook hier lag een begraafplaats bij die de oudste was van Boston

Als zevende stop was er het Old Corner Book Store, wat momenteel een Mexicaans restaurant is. Vroeger tijdens de onafhankelijkheid was dit een huis waar vele belangrijke stukken zijn geschreven en vele belangrijke wetten zijn gedrukt om de burger te laten lezen. Hier tegenover lag The Old Souht Meeting House, waar vroeger de kolonisten samenkwamen om over politiek te praten.

Het belangrijkste gebouw van Boston zo ongeveer van de tijd van New Engelad was The Old State House. In dit gebouw zat vroeger de afgevaardige van de Engelse koning die onder zijn naam New England regeerde. Op de eerste verdieping van dit gebouw was vroeger de markt waar alle handel plaats vond. De Gouveneur van New England zat op de tweede en derde verdieping. Wij twee wilden hier graag naar binnen, waar je voor moest betalen de rest wilden niet en is buiten blijven zitten. We kregen hier een rondleiding van een vrouw die zeer veel over het gebouw en de historie wist. De aller belangrijkste gebeurtenis van Boston vond in 1775 plaats een paar meter voor dit gebouw, waar de vrouw ons erg veel over vertelde. De Boston Massacre heet dit tegenwoordig, wat ook een punt op de Trail is. Op deze plaats is de Onafhankelijkheidsoorlog begonnen. Hier kwamen voor het eerst de kolonisten in opstand tegen de Engelse soldaten. Ze hadden een conflict ('no taxation without representation' ) en de Engelse begonnen te schieten wat tot 5 doden liep en de oorlog was begonnen!

Hierna kwamen we bij het Faneuil Hall, wat vroeger een belangrijk gebouw was waar veel handel plaats vond. Hier tegenover lag het Hard Rock Cafe, dus weer een speldje kopen natuurlijk. Een stuk verder lopen lag het huis van Paul Revere en ook de kerk (Old Northe Church) waar hij altijd op de uitkijk stond. Hij is beroemd geworden omdat hij in 1775 de Engelse vanaf deze kerk zag aankomen met de schepen en met zijn paard de stad in rende om te waarschuwen dat de Engelse er aankwamen. Tegenwoordig is hij het symbool van Boston geworden. Iets verderop lag nog een begraafplaats dat het 14e stoppunt was op de trail, maar wij niet meer veel speciaals vonden na al twee begraafplaatsen.

Over de rivier lagen de laatste twee stops als eerste de USS Constitution. Dit is het eerste schip van de US Navy. George Washington beviel dit schip te bouwen. Het schip is officieel nog steeds in diens maar heeft al meer dan 100 jaar niet meer aan de oorlog mee gedaan. Hij heeft veel gediend in de oorlog tegen Engeland in 1812 en is het oudste nog heel over gebleven schip ter wereld. Het was een prachtig schip waar we op zijn geweest en ook de onderste verdiepingen in konden waar nog alle originele kanonnen stonden! Hiernaast stond ook nog een schip dat heeft gediend tijdens WO II wat erg mooi was om te zien, hier kon je niet op. De laatste stop van de Trail hebben we niet meer gedaan, dit was alleen een monument van de onafhankelijkheid. Hierna kregen we wel erge honger en zijn we uiteindelijk bij het HRC lekker iets gaan eten. Toen de buikjes weer vol waren en we allemaal een heerlijk toetje hebben gehad bij het HRC gingen we opweg om het busje te nemen naar het hotel. Aangezien het busje je op maar bepaalde punten ophaalde moesten we even zoeken war zo'n punt lag. Uiteindelijk na meer dan een uur zoeken hadden we het punt en belde het busje dat hij kon komen, 10 minuten zeiden ze. Na 50 minuten was hij er nog steeds niet, onderhand al 10 uur was het. We stonden aan de verkeerde kant van een metro station. Dus naar de andere kant zei de man. Gelukkig was hij toen zo daar en konden we naar het hotel.

Eindelijk zijn we nu in het hotel om te rusten en lekker te gaan slapen het is al zeer laat dus nu slapen. Morgen gaan we de hele dag winkelen en kunnen we iets langer slapen.

Tot morgen,

Chani & Melvin

Reacties

Reacties

opa

was weer een leuk verhaal van jullie twee ik geloof mamma is wat lui geworden die schrijf niet zo veel ben blij dat we jullie twee hebben blijven ten minste op de hoogte nog veel plezier met winkelen morgen

marian

zo te lezen hebben jullie mijn tips opgevolgd :-D

Yvonne

Wat zullen jullie moe zijn van al dat lopen en ontdekken, slaap lekker.

Sandra

Nee hoor, mamma gaat wat verstandiger met haar tijd om en weet wanneer het tijd is om te slapen en niet te bloggen! Vandaag zijn we wezen shoppen en waren de dames helemaal niet moe!

opa

nee als het om shoppen gaat dan zijn de dames zeker niet moe

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!